Välkommen att handla hos SM SkiSport. Läs igenom våra villkor innan du handlar.

Hur handlar jag?

Lägg de varor du vill handla i kundvagn. Du kan också titta på detaljerad kundvagn och ta bort varor. När du har beställt de varor du vill ha klickar du på “Gå till kassan” längst upp till höger. Där får du fylla i dina namn och adressuppgifter mm, enklast görs detta genom att logga in med BankID. För mer information om varan och varor med storlek/färg klicka på produktdetaljer innan du beställer varan. Då kan man ange ev. storlek och färg. Om storlek eller färg inte finns så har vi inte varan i lager eller att den är slut för utgående produkter. Om man vill kontrollera vilka storlekar/färger som finns kvar så klicka på produktdetaljer och sedan på ev. storlek/färg för att se vad som finns.

Alla priser anges i svenska kronor. Vi reserverar oss mot eventuella fel på hemsidan.

När köpet genomförts erhålles en orderbekräftelse per mail. Har du inte fått en orderbekräftelse, vänligen kontakta SM Sport för att säkerställa ordern.

Efter genomfört köp får du gärna lämna omdöme om SM Sport på Google eller Facebook.

Betalningsvillkor

BETALSÄTT

När du handlar hos SM Sport kan du välja mellan kortbetalning (Visa, Mastercard), Swish, presentkort, faktura och delbetalning med Ecster.

SWISH
När du väljer att betala med Swish öppnar du din Swish-app och kontrollerar att de förifyllda uppgifterna är korrekta. Du godkänner köpet med Mobilt BankID och får direkt en bekräftelse på betalningen. Pengarna dras direkt från ditt konto.

KORTBETALNING
Vi samarbetar med Ecster för kortbetalningar. I vår e-handelskassa kan du betala med både Visa och Mastercard och du kan enkelt välja att spara dina kortuppgifter. Enkelt, tryggt och tidssparande. Du slipper att krångla med kortsiffror nästa gång du handlar. Pengarna reserveras på ditt kort och ditt kreditkort debiteras när varan levereras.

FAKTURA
Idag är det många som föredrar att betala via faktura. En av fördelarna med det är att du betalar först när du fått hem din vara. Och så är det ett snabbt och enkelt sätt att betala förstås. Nuvarande fakturavillkor framgår i kassan avseende fakturaavgift och andra avgifter. Om du valt faktura kommer den hem till dig inom några dagar – om du inte valt att få den vi e-post.

DELBETALNING
Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig. Och du väljer själv hur stor kontokredit* du vill ha. Vill du höja kreditgränsen gör du det snabbt och enkelt – och får svar direkt.
Om du valt delbetalning kommer första fakturan månaden efter ditt köp. Vill du se hur du ligger till med betalningen kan du enkelt logga in på ecster.se med ditt BankID. Där kan du också göra smarta saker som underlättar dina köp framöver. Självklart kan du slutbetala hela beloppet när som helst utan några extra kostnader
Tänk på att om du en gång delbetalat via Ecster kan du använda samma kontokredit även nästa gång du handlar.

PRESENTKORT
Presentkort som är utfärdade av SM Sport kan användas som betalning även i webshoppen. Skriv in presentkortsnummer och valör i textfält när du kommer till kassan. Vi drar sedan värdet på presentkorten på din betalning. Använd helst Ecster som betalningssätt vid handel med  presentkort. Vi vill ha de fysiska presentkorten inom 7 dagar, annars skickar vi en faktura på motsvarande belopp.

BESTÄLLNING FRÅN UTLANDET
Vid köp från utlandet accepterar vi endast kortbetalning. För norska kunder debiteras svensk moms vid köpet, men vi tar bort varumomsen på faktura och kortbetalning, så att kunden betalar varumomsen i Norge vid ankomst.

Leveransvillkor och Pris

LEVERANSVILLKOR OCH FRAKTKOSTNADER

Kundordrar skickas normalt senast nästa dag. Annars hör vi av oss. Undantag:

Om vi annonserat längre leveranstider p.g.a. semester på hemsidan.
Varan är från beställningssortimentet. Detta framgår vid beställningen
Skulle varan vara tillfälligt slut kontaktar vi kunden.

FRAKT OCH FRAKTKOSTNADER

Billigaste fraktsätt med posten eller DHL tillämpas från vår sida.

Hemleverans så gäller enhetspriset på 50 kr. Mindre varor lämnas i postlåda eller utanför dörr. Dyrare varor kan kräva signatur.

Sverige
0 kr

Ordrar över 700kr

__

35 kr

Ordrar under 700kr

DK och FI
0 kr

Ordrar över 700kr

__

35 kr

Ordrar under 700kr

Rest of EU
0 kr

Orders over 1500kr

__

100 kr

Below 1500kr

Norge
180 kr
Oavsett orderbelopp
Rest of the world
225 kr
Returvillkor

Enligt lag har du 14 dagars returrätt. Men för att du ska känna dig trygg med att hinna utvärdera ditt köp tillämpar vi 30 dagars byte/returrätt. Gäller endast oanvända varor.

Returfraktsedel bifogas vid varje köp i Sverige.

ÅNGRAT KÖP

Fyll i bifogad returblankett med orsak och ordernummer. Använd returfraktsedeln och paketera produkten på liknande sätt som du fick den. Vi drar av fraktkostnaden vid återbetalning av varan. Exempel:

  • Pjäxor: 70kr
  • Vara under 500g: 50 kr
  • Vara under 250g: 35kr
  • Större försändelser: max 100kr

BYTE

Byte av vara eller storlek

Maila info@smskisport.se och meddela vad du vill byta och till vad. Ange även ordernummer. Fyll sedan i bifogad returblankett med orsak och ordernummer. Använd returfraktsedeln och paketera produkten på liknande sätt som du fick den.

Vi bjuder på returfrakt vid byten.

ÅTERBETALNING KÖP

Återbetalning av en order sker snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter att vi erhållit din retur.
Vid återbetalning till kort sker betalningen till kortet du använde vid köpet och vid Swishbetalning så kommer de tillbaka till det nummer som användes vid betalning.
Vid delretur och fakturabetalning så dra av det du returnerat och betala in resten på din faktura.

Behandling av personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer mm. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. SM Sport kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så lagrar vi endast din mailadress, inget annat behövs. Denna lagrar vi hos vår samarbetspartner SendInblue som är en av väldens största mailleverantörer.

Pris och produktinformation

SM Sport reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Prisgaranti

För att du som kund också ska kunna känna dig trygg kring priset, kan du vid köp av Pannlampspaket eller Kompaktlampa av oss åberopa lägsta prisgaranti. Du kan åberopa pris hos annan svensk webshop, så matchar vi det. Gäller vid köptillfället och vi bekräftar priset innan vi skickar lampan.

Har ni fler funderingar? Tveka inte att kontakta oss. I första hand gärna på info@smskisport.se.